1. Home
  2. Slope Houses

Alpine Villa Cleverly Uses Hillside to Form a Giant Wood Clad Courtyard

2 story home accesses hillside both levels 1 thumb 630xauto 52491 Alpine Villa Cleverly Uses Hillside to Form a Giant Wood Clad Courtyard

While the main entry to Alps Villa is on the lower side of the site’s slope, Camilo Boticini Architects created a second entry on the 2nd floor that opens up to a sheltered outdoor courtyard. Surrounded on three sides by the structure itself and on the fourth side by the ever-rising hillside, the courtyard provides a quiet – and level – place to enjoy the surrounding landscape.

2 story home accesses hillside both levels 2 thumb 630xauto 52493 Alpine Villa Cleverly Uses Hillside to Form a Giant Wood Clad Courtyard

Alps Villa is approached via a stairwell that follows the lay of the land.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-3.jpg

From the front, the home presents a warm wood geostyle aesthetic with walls that splay out from the large expanses of glazings.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-4.jpg

While the facade features warm wood hues, the sides of the home have been left untreated and have weathered to a silvery soft patina, allowing the home to blend into its scenic surroundings.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-5.jpg

From a distance, Alps Villa could easily be a bare cliff face or a large swath of rock.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-6.JPG

Even at night the home disappears into its surroundings – only the glow of lights from within give its location away.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-7.JPG

The large expanses of glazings makes the structure disappear from the inside as well. What a location – what a view.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-8.jpg

The social zone is flanked by windows on both sides – one side opens to a terrace overlooking the front yard while the other opens up to the courtyard.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-9.jpg

The views out front are clearly visible from the courtyard thanks to the two walls of glazings.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-10.jpg

The social zone runs the length of the home with the kitchen tucked into the space on the left hand side of the courtyard behind the stairwell.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-11.JPG

The stairwell is a beautiful composition of white wrapped in clear balustrades.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-12.JPG

The kitchen is one of the few spaces that isn’t wrapped in windows but clerestory windows above the cabinetry help keep it well lit – as do the courtyard windows.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-13.jpg

On the right hand side of the courtyard is the master suite.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-14.jpg

Once the courtyard tree grows it will provide plenty of shade for both the inside and outside zones.

2-story-home-accesses-hillside-both-levels-15.jpg


Photography by Nicholas Galeazzi

SHARE THIS ARTICLE

WHAT DO YOU THINK?

также читайте

читайте здесь

https://velotime.com.ua